תהליך ייצור חשמל

חשמל- מתחנת-הכוח עד הבית

 

החשמל נמצא מוכן לשימוש כל הזמן  – רק לוחצים על המתג והנורה נדלקת, הרדיו מנגן, התנור מחמם בחורף, המזגן מקרר בקיץ, והמחשב דולק…אבל מאין יש לנו חשמל? את החשמל צריך להפיק.
את החשמל מפיקים בתחנות-כוח, ומשם הוא עובר דרך ארוכה עד שהוא מגיע למכשירי החשמל שלנו.התרשים מראה את הדרך שהחשמל עובר מהפחם הגולמי ועד שהוא מגיע אלינו (בתחנת-כוח קיטורית).

עברו עם העכבר על חלקי תחנת-הכוח, ועקבו אחר שלבי התהליך!
מתחת לתרשים תמצאו הסברים על כל אחד מחלקי התהליך בתחנת-כוח קיטורית.

הפחם

תחילת המסע בתחנת-הכוח הקיטורית הוא בהבאת הפחם לתחנה.
הפחם מגיע לישראל באניות מיוחדות ומועבר במסועים מכוסים למאגר אחסון. משם מעבירים את הפחם לתחנות-הכוח הקיטורית, וטוחנים אותו לאבקה לפני השרפה…

מערכת פוטו-וולטאית

מערכת פוטו וולטאית הנקראת בקיצור PV (Photovoltaic), ממירה לחשמל פוטונים מקרינת השמש על ידי תאים פוטו וולטאים שמבוססים על מוליכים למחצה. זאת, לעומת תחנות הכוח שבהן מערכות ההמרה התרמית שורפות דלק.
עם השנים, התפתחה הטכנולוגיה שמשמשת מערכת פוטו וולטאית ונעשו בה שיפורים והתאמות בתדירות גבוהה מאד, בעיקר על מנת לקדם את תהליכי הייצור. כיום, המערכות נחשבות למערכות אמינות מאד שנוסו בהצלחה גם בחלל וגם בכדור הארץ.

מכשולים שמונעים התקנה נרחבת של המערכת

 

המכשול העיקרי להגדלת השימוש במערכות PV הוא העלות הגבוהה שלהן. עם זאת, עם השנים אנו עדים לירידת מחירים הולכת ונמשכת. אגב, יש טענה שבאתרים שנמצאים במרחק של יותר מכ-250 מ”ר מחוץ לטווח רשת החשמל, מערכת פוטו וולטאית יכולה להיות חסכונית בהרבה מהעלויות הכרוכות בחיבור הנכס אל רשת החשמל ומעלות התשלומים החודשיים עבור השימוש בחשמל.

כיום, בהשוואה בין עלות אנרגיית החשמל לבין עלות האנרגיה הסולרית, כוללים גם את אותן עלויות “נסתרות” שקשורות לשימוש בחשמל אבל בדרך כלל אינן נלקחות בחשבון בחישוב מחיר ייצור האנרגיה…

 

Scroll to Top